中国風おかゆのレシピ ー Leftover Rice Congee (Rice Gruel) for Students

寮に住んでいる、ほとんど料理ができない娘のための料理なので、まずは簡単、味は二の次です。

Leftover Rice Congee (Rice Gruel) for Students
1 serving

1/2 Cup Rice
3/4 Cup Water
1/2 tsp Better than Bouillon
(if you don't know, please Google)
Thinly sliced scallions for garnish

Place all the ingredients except garnish together in a pot and simmer for 10 minutes.
If you have less time, you may need less water.
Longer you cook the congee gets softer and needs more water.

11:1:13gruel

The congee tastes much better if you use home-made chicken stock. The color comes out a bit too yellow but if you don't have anything better, this should do. Green onions improve this dish a lot.

コメントの投稿

非公開コメント

Kazumi

Art Blog by:Kazumi

Etsyというサイトで絵を売っています。
ご質問は日本語でどうぞ。

04 | 2017/05 | 06
- 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 - - -
最近の記事
最近のコメント
カテゴリー
リンク
ブログ内検索
RSSフィード
月別アーカイブ
カウンター