学生時代のスープ ー College Day Soup

大学の素描のクラスで学生のひとりがクラスで教えてくれたスープです。学生時代に何回か作ってすっかり忘れていたのですが、娘が大学に申し込む時期なので、大学の話をしているうちに思い出して作りました。

One of the students in my drawing class in college about 30 years ago, shared this recipe in the class. I made it several times at that time and totally forgot about it. My daughter is applying for colleges, and I remembered about it and decided to recreate.

12:18:12soup 

レシピ (1〜2人分)

 チキンストック      2カップ(3カップ?)
 玉ねぎ角切り       適量
 じゃがいも角切り     適量
 キャベツ手でちぎった物  適量
 しょうがパウダー     少々
 卵            1個弱
 塩こしょう        少々

野菜が煮えたら溶いた卵を流し入れ、塩こしょうで味を整えて出来上がり。しょうがと卵が変わっているでしょ。30年前のアメリカのことですから、アメリカ人は生のしょうがは普通買う事はなかったと思います。粉末でなくて普通のしょうがで代用できます。卵1個はちょっと多めなので適当に。つまりは全部適当。今回作ったのにはニンジンも入っています。

For one or two persons, cook chopped onions and cubed potatoes in 2 cups of chicken stock. Add salt, pepper, ground or minced ginger (or powder ginger) to taste. After the onions and potatoes are cooked, add coarsely chopped cabbage, then slowly add one or less beaten egg to boiling broth. Ginger and egg are strange in the soup particularly with cabbage, but they work together well.
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